CO? Šifrovací hra s příběhem
KDY? 13.10.2006
(všimněte si ciferného součtu)
KDE? Ostravsko

Hodnocení od týmu R.U.M.

Tým R.U.M. nám zaslal popis a zhodnocení celé hry, stojí za přečtení. Moc jim děkujeme, že si na nás našli čas i po hře.

Pí-v-O závěrečná zpráva

Hra zkončila. Pět týmů na startu, čtyři v cíli, jeden tým morálně nevydržel noc. Tým R.U.M. v cíli před limitem jako jediný, vítězí.

Hra odstartovala před nádražní vlakovou budovou na Svinově. První část probíhala hladce, úvodní šifry lehké, na třetí šifře Kamelot rozdávající noviny, do čtvrté šifry zapojeni externí orgové jako čtyři postavy - příjemné zpestření hry. Pátá šifra - herecky ztvárněný Sherlock Holmes s částí příběhu a první zatěžkávací šifra s řady nepapírových, jak se ukázalo byla řešitelná za 13 minut, což nás potěšilo, ale většinu týmu potrápila víc než jsme očekávali. Ovšem první šestá šifra byl oříšek pro všechny týmy, nikdo nevyřešil. Přiznáváme, věděli jsme, že bude náročnější a posune dopředu zkušenější týmy, ale zkušenosti v tuto chvíli zřejmě chyběli všem. Následovala šílená síť šestých šifer, s kterou se všechny týmy trápili až do rána. Bohužel se projevila absence testovacího orga, který by prošel trasu i s šiframi, a dal nám tak přesnější časový odhad. Museli jsme hru zkrátit na sedm šifer z patnácti a tím utrpěla i velká část příběhu. Hra se i přesto vydařila, počasí bylo úchvatné, nevím kdo nám objednal tu nádhernou mlhu ve čtyři ráno. Týmy to povětšinou nevzdali a luštili až do konce časového limitu, vědomi si nejspíše, že je to dobrá příprava před nadcházející Tmou. Děkujeme všem zúčastněným týmům, kteří se nebáli to s námi zkusit i přes ty chyby doprovázející první ročníky.
             Za organizátorský tým Jarda Zbořilák

Sekce šifry

Vytvořili jsme novou sekci, kde si můžete stahnout šifry, které byly k vyluštění na Pivu 2006.

A je po Pivu...

Ztracený pár sice nebyl nalezen, ale Pivo má svého vítěze. Je jím místní tým R.U.M., který dokázal využít místní prostředí (např. tím, když zalezli do budovy místních vysokoškolských kolejích a tím pádem řešili v teple). Hru provázelo dosti chyb (chybka v názvu jedné ulice, ukradené šifry na Bazalech), ale nakonec jsme to úspěšně zvládli (poskytnutí řešení za chybnou ulici, rozvoz dané šifry přímo týmům do rukou). Všem moc děkujeme za účast a zpětnou vazbu na konci hry, vy sami a celý průběh hry nám dal mnoho látky k přemýšlení a poučení. Děkujeme také za příslib účasti na dalším ročníku. Myslíme si, že na Ostravsku a Karvinsku šifrovací hra chybí a časem si své příznivce z místních týmů najde.

Momentálně zpracováváme výsledky, které během přístího týdne vyvěsíme zde na web a založíme web pro příští ročník. Objeví se zde také šifry, které týmy řešili ve formě PDFka, abyste mohli posoudit, na kolik tvrdí / naivní / dobří či nepřesní orgové byli při zadávání šifer.

Zůstaňte s námi i na přes rok, ať se máme o koho opřít :-) ...
                 Vaši Orgové

JEŠTĚ CHVILKU...

Na připomínku od týmu Polojenicci reagujeme ... dopravu používejte, 24 hodinová jízdenka stojí 40,- a měla by se dát koupit i u řidiče (přírážka 4,-).

Taky tu byl dotaz na braní si více papíru pro tým na šifru - nu, nedělejte to všude, papírů a zařizování máme dost. Nic méně jsme se dohodli, že u šifer, kde je to důležité, si budete moci vzít více papírů pro tým, takové šifry to budou mít na sobě napsány.

Těšíme se na vás.

REGISTACE ZAHÁJENA

Šupky hupky do registrace, tam se dovíte kde a jak nás kontaktovat.
Počet týmů je shora omezen ne moc velkou konstantou :-).
Registrace bude ukončena 10. 10. 2006

O co vlastně jde

PI-V-O [čti: pí v ó] je noční hra, která prověří vaše logické myšlení, trpělivost, pevnou vůli a v neposlední řadě i komunikativnost

Úkolem 2 – 5 členného týmu je nalézat a řešit šifry a postupně se propracovat až k cíli, kde je bude čekat zasloužená odměna. Samozřejmostí je ale vyhrát a předehnat konkurenční namotivované týmy. Nejedná se však o nijak masovou akci, takže očekávejte komornější atmosféru. Náročnost hry bude spíše lehčí než těžší, rádi bychom, aby do cíle dorazily i méně zkušené či úplně nezkušené týmy.