Tým R.U.M.

Pohádka o Rákosníčkovi

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, je rybníček brčálník...

V 18.00 se náš tým sešel u Svinovského nádraží. Bylo to samé hihi, hehe, hoho. Ale poté, co jsme dostali od organizátorů mapu a nějaké ty rady do budoucna, stáli jsme jak tvrdé y, zatímco ostatní týmy již za svou první šifrou šli najisto k informacím.

U informací jsme dostali šifru tak lehkou, že jsme ji luštili nejdýl ze všech. Hledali jsme v ní nenajditelné. Po cigáru (možná třech), když se přestalo hlouběji přemýšlet, najednou šifra šla rozluštit. Tak jsme vzali nohy na ramena, ježky pod paže a šli na šalinu.

Tam jsme pojedli nějaký ten rohlík, bo rohlík je důležitý. Na elektře nás šifra poslala na Masarykovo náměstí. Tak jsme ho obešli a nic. Byli jsme slepí. Nikdo neviděl orga. Dokonce poté, když se nás org zeptal, jestli nechceme koupit výtisk kamelotu, odvětili jsme, že ne. Kurňa k čemu nám bude něco jako Nový prostor, ne? Ale nakonec vše dobře dopadlo. Dál jsme šli na námi nenáviděnou Ostravskou ulici plnou šampónů (barevné vlasy, piercing, všechny kovy porůznu na těle, na hlavě gel. Ten gel. Brání mozku přemýšlet...) a různých jiných podivných individuí.

Detektiv nám dal lístek s otázkami pro Sherlocka. Tady jsme opět mapu vůbec nepotřebovali. Což byla naše velká výhoda. Oběhali jsme pár míst, uplatili homelese kofolou za což nás "naučil" brailovo písmo. Abychom sli nejkratší cestou k hradu, použili jsme mapu. Stejně jsme ale šli jinudy :). Sherlock se mi líbil. Plášť, čepici, dýmku. Dal nám za úkol vyřešit něco v dostizích a sázkách. Bylo to ve stanu a trvalo nám tak 10minut, než jsme se tam pohodlně usadili a nahmatali plánek (Náš tým opět bez baterek). Za dalších 5minut jsme byli venku s řešením. Inu léta praxe, odříkání a podvádění v této hře se vyplatila :).

U katedrály nastal problém. Nenašli jsme 2h řešení. V mezičase 2 z nás si šli pro výtisk půlnočního Kamelotu. Shodou okolností se stalo, že hodiny na Nové radnici ukazovali v 23.55 čas 12:25, takže tohle mohlo zmást některé týmy. Mysleli jsme si, že v tom mají prsty orgové, ale opak je pravdou. Použít modulo v šifře nás napadlo, ale ne obrácené či co. První pomoc orgů nás poslala dál.

Oběhli jsme 3místa opět bez mapy a ty nás odkázali na další a další a ty na další. Vyřešili jsme toho poskrovnu, ale základ bylo, že jsme více šifer posbírali a sedli na pi-v-o a R.U.M. Něco jsme vyluštili. Třeba jsme šli do Nashvillu, kde žádná Jitka nebyla. Nebo jsme vyluštili šifru s erbama neuvěřitelným způsobem. Taky jsme se pak neuvěřitelně divili, že nás šifra poslala úplně jinam (hasiči na fifejdách).

Na Hladnově jsme si chtěli sednout a něco málo poluštit. Tomík vyjednal s paní vránticovou, že si můžeme sednout do budovy kolejí do tepla. Teplo tam bylo. A tak se nám chtělo spát... Dali jsme si 30min intelektuálního odpočinku. Možná spíš intelektuálního výpadku. Automatická pračka v tu chvíli měla vyšší IQ.

Nápovědy jsme dostali na slovní fotbal, na jména, hodiny, křížovku... Prostě peklíčko. Co teprve šifra zvířátka. Už jsme byli u Hobita, kde jsme zvířátka luštili milion způsoby a pořád blbě. Nakonec za pomocí orga, jsme luštili dál blbě. Protože nás mystifikoval. Nakonec všechno dobře dopadlo a dostali jsme se k poslední šifře s láhvemi.

Vcelku rychle jsme přišli na efektivní způsob zkoušení kombinací, avšak nám nevyšlo nic. INu rada na příště. Čtěte zadání a nápovědy. Je to dobré :). Nakonec jsme něco splichtili a tak vyhráli první incident v Ostravě. A dobře tomu tak, protože kdo by jinak snědl takový kotel úžasného guláše určeného pro vítěze? Tým buchet, co přišel za námi?

Při poslední šifře a u guláše jsme poplkali s orgama a poté se odebrali šalinou do Zábřehu na náš squat. Mno abychom došli, tak jsme se museli posilnit v místním restauračním zařízení Bedřiška. Po pi-v-u přišel vytoužený odpočinek. Richard se odjel prospat za buchtou, Tomík odjel něco popít na chatičku, Mireček se odjel najíst za buchtou a já s Pepíčkem jsme usnuli spánkem spravedlivých. V 8 večer jsme se vzbudili, udělali snídani a šli na pívo.

Dobrou noc děti…


Hra měla pěkný příběh(i když zkrácený). Šifry byly zajímavé a originální(i když to je relativní pojem, když jsme byli pouze na dvou hrách ;)). Jen podle všeobecného názoru byly šifry příliš orientovány na matematickou logiku, což mně osobně nevadilo, ale nematematici byli mimo hru.

Rozdělení na milion podšifer se nám nelíbilo. Kdyby místo milionu verzi šifry č.6 byli třeba jen tři, bylo by to možná lepší.

Hru by jsme určitě nedokončili bez použití nápověd. Nápad, že si můžeme zavolat o nápovědu po dvou hodinách bez penalizace byl výborný.

S organizací jsme neměli problémy. Spíš naopak. To, že na Plynárnách a Hladnově jsme nenašli šifry, byla spíš naše lenost v hledání. Je třeba si uvědomit, že kdyby byly šifry viditelné z daleka, určitě by ji nějaký ostravský cyp sbalil, zapálil, snědl či kdo ví co.


Děkujeme orgům za pěknou hru a přejeme jim, ať na dalším ročníku mají větší reklamu, větší účast a míň bugů. Těšíme se napřesrok u druhého incidentu v Ostravě :).